изпрати новина регистрация контакт

 
 
Коледни ангели 2017

   

10 години Лайънс клуб София Витоша

   

Ваня Червенкова представи книгата си "Кодово име: Живот"

   

MRS Planet 2017

     

Пожар предизвикан от клошари в Люлин

     

всички новини 


интернет телевизии
БНТ, БНТ World, БНТ 2, NOVA TV, bTV, BGTV, Bnews, Blife, За Начало, MAX TV, hotNews, Infobiro TV, STREAMER.BG, Music Space TV, Sport Media TV, BG7TV,
 
полезни връзки
BG maps, Сайт за обяви, DJ, aDrive,
 
календар събития
calendar.dir.bg, events.bg, econ.bg, expert.bg, economedia.bg, моден календар, eventBOX, press.dir.bg,

ПАРТНЬОРИ

 

free counters

 
ГОРЕЩИТЕ НОВИНИ -> Здраве
 

15-години център „Естетична хирургия, Естетична Медицина”

 

 

25 Април 2009, 01:19
автор erogance
новината е прочетена 2994 пъти
 
   В ресторант Панорама на Парк хотел Москва Българското национално дружество по естетична хирургия и Естетична медицина отново се събра за да посрещне своя 16-ти рожден ден. По традиция отново бяха приети нови членове, доказали своя принос в естетичната медицина. Тази година честта да се присъединят към дружеството имаха проф. Живка Винарова - ръководител департамент „Медикобиологични науки” и д-р Мария Джорова - председател на Сдружението на българските зъболекари. След церемонията д-р Сердев - председател на дружеството изненада гостите с най-новия хит на клиниката си - студен лазер за корекция на белези, бръчки и други дефекти по кожата.
  
  То е едно от най-активните членове на Съюза на медицинските дружества в България, с голям международен авторитет и изяви, поради което в света вече се говори за "българска школа по козметична хирургия". Дружеството превърна козметичната хирургия в академична специалност "Козметична (естетична) хирургия" и вече има 4 зачислени специализанти. Начерта нови и съвсем специфични закони в областта на философията за разкрасяване, принципите и методиките, оперативните техники, инструменталното оборудване, помощните материали и медикаментите, както и строго регламентиране на етиката спрямо пациентите, отразено в медицинския стандарт на тази медицинска специалност, утвърден от Министерството на здравеопазването.
  
  16-годишнината бе отпразнувана тържествено в присъствието на видни учени, лекари, политици, журналисти и приятели. Тоги, сертификати за членство и специални членски карти придадоха академична обстановка и блясък на събитието. По традиция на тържеството, при специална церемония за съпричастие, високо експертно присъствие и принос в развитието на специалността "Козметична (естетична) хирургия" бяха обявени новите почетни членове на дружеството:
  
  ·проф.Живка Винарова ДМН - НБУ, ръководител на Медикобиологичен Департамент, към който е Центъра за продължаващо обучение и провеждането на следдипломната квалификация и сертифициране на козметични хирурзи, според европейското изискване.
  
  ·д-р Мария Джорова – председател на сдружението на Българските стоматолози, Управител на Медико-Дентален център „АМА”
  
  По-важни личности, присъствали на партито:
  
  Елена Поптодорова, доскорошен посланик на РБ в САЩ, Анелия Раленкова – трикратен Световен шампион по художествена гимнастика, Веско Бракалов, Тереза Бракалова – певица, доц. Красимир Гигов – главен секретар на Министерството по Здравеопазване, доц. Т.Попов – председател на Съюза на мед. дружества в България, Ивайло Диманов – писател, Илия Илиев – художник, Цанка Петрова – цигулар и др.
  
  Българското национално дружество по естетична хирургия и Естетична медицина е създадено като организация в обществена полза с нестопанска цел през април 1993 година. Още от началото на своето създаване, Дружеството е член на Съюза на медицински дружества в България – СМДБ. В него членуват над 70 лекари имащи отношение към разкрасяването на индивида, обединени в специалността съответстваща на дружеството.
  Дружеството има за цел да спомага за усъвършенстването на съществуващите кадри в тази специалност и обучение на нови такива с цел придобиване на специалност както и да положи основите на следдипломно обучение и продължаващо медицинско обучение по тази специалност, отчитайки бурното й развитие и нарастващите изисквания на съвременното общество. В резултат на това още през 2001 година бе утвърдена специалността „Козметична /Естетична/ хирургия и медицинския стандарт, по който се развива и практикува специалността, който е и основа за добрата медицинска практика. Утвърдена бе и програмата по специалността на която база се обучават българските специалисти и около сто чужди лекари годишно.
  
   Медицинският център”Естетична хирургия, Естетична Медицина” към дружеството, който сега чества своята 15 годишнина, е оборудван с цялата съвременна техника и апаратура, позволяваща най-високо качество на извършваната дейност и разполага с високо специализирани дипломирани медицински кадри. В него се извършват най-съвременните операции, манипулации и процедури в козметичната хирургия: безкръвните и без разрези „Лифтинг – шевове на д-р Сердев”на всички нива на лицето, повдигане на вежди и скули, лифтинг на гърди без разрези, повдигане на седалище без разрези и импланти и стягане и повдигане на отпусната кожа, нос, брадичка и пр.
  Извършва се извайване на краката и тялото с най-новият в света ултразвуков апарат „Вазер”, извършващ щадяща липоселекция без загуба на кръв.
  В клиниката бюста се уголемява с подмускулно поставяне на импланти със солеви разтвор което придава най-естествената форма, мекота и подвижност.
   Клиниката извършва всички модерни процедури – Ботулинов токсин, обезкосмявне чрез фотоепилация, химичести пилинги и най-новият студен лазер за подмладяване на кожата и много др.
   Клиниката отдавна има международна акредитация от Международния колеж по козметична хирургия и в момента е една от десетте признати от Колежа бази за обучение по козметична хирургия в света.Акредитирана е от Министерство на здравеопазването за обучение по козметична хирургия и провежда клиничното обучение на специализантите по козметична хирургия към Медицински Университет,София.
  
   Медицинският център стана и Международен Център за Университетско обучение по специалността след обединяване на усилията на Нов Български Университет, Международния колеж по козметична хирургия и Европейския и Международния борд по козметична хирургия, които изравниха стандартите и програмите за обучение на нивото на Европейските и световни изисквания в тази галопиращо развиваща се специалност.
  
   Председателят на Дружеството д-р Николай Сердев, за 10 годишен период от време, заема най-престижните длъжности в международната общност на козметичните хирурзи – Директор на Международната академия и Международния борд по козметична хирургия, член на изпитаната му комисия, както и на Европейския борд, главен редактор на Международния журнал по козметична хирургия и др. Той е международно сертифициран специалист по козметична хирургия от Европейския и Международния Борд (EBCS, IBCS) и национален консултант по специалността.
  Д-р Сердев е и автор на щадящите «лифтинг – шевове» и те носят неговото име в света .
  За 16-годишното си съществуване Националното Българско Дружеството по Естетична хирургия и Естетична Медицина си създаде изключителен международен авторитет, което му осигури правото да присъства винаги като организатор и съорганизатор на международните конгреси на Международната Академия, на която е член. Като член на Международната Академия по козметична хирургия, Дружеството проведе три Световни конгреса в нашата страна – през 1999 г., 2003 г. и през 2007г. с присъствие на всички известни колоси в тази хирургия.
  
   Освен това, Дружеството провежда богата международна дейност, като организира ежемесечно международни курсове под мотото “Дни на естетичната хирургия в София” в своя Медицински център, който е и международна база за обучение по специалността. Те активно се посещават от чужди и наши специалисти. Има редовно участие и на известни лидери в естетичната хирургия, заинтригувани от нововъведенията на д-р Николай Сердев, който е професор към Международния колеж и хоноруван специалист към няколко чуждестранни академии – Австралийската, Южно-Американската, Френската, Южно-азиатската, Колумбийската, Румънската.
  Дружеството отчита, че на обучение в неговия медицински център са преминали около 352 чуждестранни медицински специалисти. През цялото обучение е създадена организация за директно наблюдение на извършваната манипулация, както в операционната зала, така и наблюдение в съседен кабинет на видео екран, което е в съответствие с международните изисквания за квалифицирано обучение.
  Председателят Д-р Николай Сердев е често канен лектор по всички краища на света - да изнася лекции и демонстрира своите авторски методи придобили всеобщ интерес и станали елитарни за естетичната хирургия в Америка, Австралия, Англия, Ирландия, Италия, Гърция, Португалия, Русия, Китай, Ю.Корея, Сингапур, Колумбия, Аржентина, и пр., което е демонстрирано на приложения диск.
   Членовете на дружеството осъществяват непрекъснато международни прояви и активно следят новостите на специалността” Козметична (Естетична) хирургия ”, като на преден план по важност се поставя осъществяването на обучение и подготвяне на квалифицирани специалисти в тази област, които със своя професионализъм да даряват Красота на България.

 


изтегли снимката
  Д-р Сердев връчи сертификат за "Почетен член" на Българското национално дружество по естетична хирургия и Естетична медицина на проф. Живка Винарова

 

Тема - Здраве

Размер на снимката 1600/1063 pix
Дата на публикуване 25 Април 2009, 01:19
автор erogance
цена 25 лв


изтегли снимката
  Д-р Сердев връчи сертификат за "Почетен член" на Българското национално дружество по естетична хирургия и Естетична медицина на д-р Мария Джорова - председател на Сдружението на българските зъболекари

 

Тема - Здраве

Размер на снимката 1600/1063 pix
Дата на публикуване 25 Април 2009, 01:21
автор erogance
цена 25 лв


изтегли снимката
  Д-р Мария Джорова изненада приятно д-р Сердев като му връчи икона на св. Аполония, покровителка на страдащите от зъбни болки

 

Тема - Здраве

Размер на снимката 1600/1202 pix
Дата на публикуване 25 Април 2009, 01:26
автор erogance
цена 25 лв


изтегли снимката
  Лиляна Иванова - председател на Зона "Запад" на Асоциацията на Лайънс клубовете в България изказа благодарност на д-р Сердев за съпричастие към мисията на Лайънс движението

 

Тема - Здраве

Размер на снимката 1198/1600 pix
Дата на публикуване 25 Април 2009, 01:34
автор erogance
цена 25 лв


изтегли снимката
  Всички членове на Българското национално дружество по естетична хирургия и Естетична медицина дружно духнаха свещичките на тортата

 

Тема - Здраве

Размер на снимката 1600/1063 pix
Дата на публикуване 25 Април 2009, 01:36
автор erogance
цена 25 лв


изтегли снимката
  ... както и дружно разрязаха тортата

 

Тема - Здраве

Размер на снимката 1600/1063 pix
Дата на публикуване 25 Април 2009, 01:38
автор erogance
цена 25 лв


изтегли снимката
  Д-р Сердев и Анелия Раленкова

 

Тема - Здраве

Размер на снимката 1183/1600 pix
Дата на публикуване 25 Април 2009, 01:40
автор erogance
цена 25 лв


изтегли снимката
  И като изненада за всички д-р Сердев демонстрира последната придобивка на центъра - студен лазер за корекция на белези, бръчки и други дефекти по кожата

 

Тема - Здраве

Размер на снимката 1600/1063 pix
Дата на публикуване 25 Април 2009, 01:42
автор erogance
цена 25 лв


Забележка:
- При необходимост от снимки с по-висока резолюция или видео материал моля обръщайте се към нас чрез посочената форма за контакт.
- Цените на посочените снимки са за еднократна публикация.
- Цената за използване на снимки за PR материали, плакати и др. е по договаряне.
- Освен публикуваните тук снимки агенцията разполага и с други и при запитване може да бъдат предоставени за закупуване.


Съдържанието на този уебсайт е под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на erogance media и авторите посочени в информацията. Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта е строго забранено без съответната регистрация и разрешение. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
©2009-2017 BiNET.TV Ltd. All rights reserved

Creative Commons License